Informatiebijeenkomst Glasvezel

 19 september 2017


Naobers VerglAazen, het glasvezelinitiatief in Zuidwest Aa en Hunze is deze week begonnen met de nazomerse informatiecampagne voor de aanleg van glasvezel. Ambassadeurs worden bijgepraat over alle ins en outs van glasvezel, de herkenbaarheid van het glasvezelinitiatief wordt geïntensiveerd en bewoners met vragen kunnen terecht bij informatiebijeenkomsten in verschillende dorpen van onze regio.

Naobers VerglAazen wil een supersnelle glasvezelverbinding voor iedereen, niet alleen in de kernen, maar zeker ook in alle buitengebieden in de zuidwesthoek van de gemeente Aa en Hunze.

Informatieavonden
Op 19, 20 en 21 september organiseren stichting Naobers VerglAazen in samenwerking met VerbindDrenthe drie informatieavonden, op diverse locaties in de zuidwesthoek van de gemeente Aa en Hunze. Tijdens deze avonden krijgt u alles te horen over de voordelen van glasvezel, de planning voor de aanleg ervan, de kosten ervan, en nog veel meer. Voorzitter Dennis Bardie is enthousiast: “Het aantal intentieverklaringen dat we nu al hebben ontvangen stemt ons zeer positief over de komst van glasvezel. Daar zijn wij heel blij mee. We nodigen dan ook inwoners met vragen van harte uit voor de informatieavonden.”

Data en locaties van de informatieavonden:
---------------------------------------------------------------------------------------
BEWONERSINFORMATIEAVOND GROLLOO
19 september van 20.00 – 21.30 uur
Locatie: Markehuis
---------------------------------------------------------------------------------------
BEWONERSINFORMATIEAVOND SCHOONLOO
20 september van 20.00 – 21.30 uur
Locatie: Café Hegeman
---------------------------------------------------------------------------------------
BEWONERSINFORMATIEAVOND EKEHAAR
21 september van 20.00 – 21.30 uur
Locatie: Dorpshuis de Eekhof
---------------------------------------------------------------------------------------
De inloop van de informatieavonden is vanaf 19.45 uur. Om 20.00 uur start de presentatie. Op www.naobersverglaazen.nl vindt u meer informatie.

Naobers VerglAazen

De stichting Naobers VerglAazen is een burgerinitiatief om een glasvezelnetwerk te realiseren in de zuidwesthoek van de gemeente Aa en Hunze. De volgende dorpen/kernen hebben hun krachten gebundeld om gezamenlijk een
glasvezel aansluitingen te realiseren: Amen, Ekehaar, Eldersloo, Eleveld,Geelbroek, Deurze, Grolloo, Marwijksoord, Nijlande, Nooitgedacht, Papenvoort, Schoonloo en Vredenheim.

VerbindDrenthe

Het breedbandplatform VerbindDrenthe is in 2014 in het leven geroepen door de provincie Drenthe. Het is een platform voor het delen van kennis en het uitwisselen van ervaringen voor en door lokale breedbandinitiatieven in Drenthe. VerbindDrenthe informeert, verbindt en ondersteunt om samen overal in Drenthe hoogwaardig breedband mogelijk te maken.

 

 

Over grolloo.com

Het aantal bezoekers op www.grolloo.com neemt nog steeds toe. Met bijna 42.000 bezoekers in 2016 mogen we heel tevreden zijn (een derde van dit aantal zien we in juli, de maand van het bluesfestival).

Verenigingen zijn zelf verantwoordelijk voor de informatie. Een deel van de verenigingen bezit een eigen website. De webmaster onderhoudt voor een aantal verenigingen hun webpagina.

Grolloo, een dorp waar nog reuring is. Grolloo is rijk aan verenigingen en gelukkig ook nog vele bedrijven. Op deze site veel informatie over deze verenigingen en hun vele activiteiten. Ook vindt u hier de bedrijven, gevestigd in en om Grolloo.

Onder de link "Downloads" kunt u b.v. de jaaragenda en de lijst met secretariaten van de verenigingen vinden.

Kijk ook eens onder "Activiteiten" of "Activiteitenkalender" voor nog meer informatie.