Drenthecursus in Grol

 

Drentse vlagAl jaoren gef het Huus van de Taol de Drenthecursus. Jan Hartlief, bij veulen wel bekend, is naost veul andere dingen ok docent Drents. In acht aovends wul hij je veul leren over de Drentse taol en cultuur. Vanzölf is de Drentse taol belangriek in de cursus, ok al is het gien taolcursus. De aovends bint heul gevarieerd: Der wordt Drentse literatuur lezen, der wordt praot over Drentse gebruken en over streektaolmuziek. Ok kiek wij naor verschillende Drentse dörpstypes en het Drentse landschap. Met oeteraord veul andacht veur het dörp Grol.

Het cursusboek is de basis veur de cursus, maor Jan hef genog kennis van zaoken um eigen underwarpen in de cursus an bod te laoten kommen. Een maotwarkcursus dus! De cursus wordt geven in het Drents van Grol en umstreken.

De Drenthecursus kost 55 euro en daor zit het nuvere cursusboek bij in. Het kan wezen dat daor nog een bijdraoge veur huur en koffie bij komp. (We bint nog an 't bekieken of we hier en daor nog wat subsidie lös kunt peuteren.

De bedoeling is um in 't naojaor van 2022 te preberen de cursus in het dörpshoes te organiseren. Maor ja, dat hangt veul van de ontwikkelingen rond Corona of vanzölf. Zo gauw as wij meer weet, heur ie dat van oes.

Elk en ien kan met andoen. Je huuft dus niet oet Grol te kommen. Liekt het je wat, geef je dan op. Woj eerst nog wat meer weten, dan kuj aait bellen met Bertus Reinders, maor een mailtie is makkelijker Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Doej met an?

Old Grol bij Welzijn Ouderen datum volgt

 

Nieuwe datum volgt zo snel mogelijk.

20220221WlzijnOuderen oldgrol

 Groeten van de Veluwe UNEA

 20220923 unea

 Info-avond GrollooZorgt

 20220926 Grolloozorgt

 Info Biodiversiteit VDGO

20220912 VDGO

 Open monumentendag

20220910 monumentendag

Oproep Old Grol

logo Old GrolBeste inwoners van Grolloo en omstreken,

Via de website www.oldgrol.nl probeer ik het Grolloo van vroeger zo goed mogelijk weer te geven. Vroeger is in die zin een heel rekbaar begrip. De meeste informatie is niet ouder dan 250 jaar, maar we krijgen met die informatie wel een steeds vollediger beeld.

Oproep
Ik wil graag een oproep doen aan iedereen die materiaal heeft in de vorm van documenten of foto’s, die iets kunnen vertellen over het Grolloo van toen. Als voorbeeld wil ik wijzen op het hoofdstuk “De Boerderij” te vinden via de link op de startpagina. Documenten afkomstig uit een doos, welke een periode beslaat van ongeveer 1880 tot 1950. Namen van eigenaren zijn hierin verwijderd.

Op dit moment ligt er nog een en ander op de plank om te verwerken. Met hulp van derden moet daar nog een verhaal geschreven worden. Hebt u nog materiaal? Ik hoor het graag!

Alvast bedankt!

Bertus Reinders
Hofakkers 24, 9444 XB Grolloo
Tel.: 0623074661
Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Over grolloo.com

Verenigingen zijn zelf verantwoordelijk voor de informatie. Een deel van de verenigingen bezit een eigen website. De webmaster onderhoudt voor een aantal verenigingen hun webpagina.

 Grolloo, een dorp waar nog reuring is. Grolloo is rijk aan verenigingen en gelukkig ook nog vele bedrijven. Op deze site veel informatie over deze verenigingen en hun vele activiteiten. Ook vindt u hier de bedrijven, gevestigd in en om Grolloo.