logo pkn

PROTESTANTSE GEMEENTE GROLLOO/SCHOONLOO


ANBI gegevens Protestantse Kerk Grolloo-Schoonloo

Algemeen over ANBI

De Protestantse Kerk in Nederland is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dat betekent dat ieder die een gift geeft, dit van de belastingdienst mag aftrekken van de inkomstenbelasting. Per 1 januari 2016 moeten Algemeen Nut Beogende Instellingen transparant online zijn: Voor iedereen moet te controleren zijn wat doel en beleid is van deze instellingen, wie de bestuursleden zijn en hoe zij worden beloond. Ook moet de jaarrekening online worden gepubliceerd.
De ANBI-status van de Protestantse Gemeente Grolloo-Schoonloo houdt in dat bijdragen en giften aan de Protestantse Gemeente Grolloo-Schoonloo voor de inkomstenbelasting mogen worden afgetrokken.

Contactgegevens

Protestantse Gemeente Grolloo-Schoonloo
Hoofdstraat 19
9444 PA Grolloo
tel. 0592 501582
e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
website: www.grolloo.com/verenigingen/protestantse-gemeente

Het RSIN nummer van de Protestantse Gemeente Grolloo-Schoonloo is: 824128722.

Bestuurssamenstelling

De kerkenraad (Bestuur) bestaat uit de voorzitter, de scriba (secretaris), de voorganger (pastoraal medewerker), aangevuld met 4 kerkenraadsleden.

Beleidsplan

Het beleid van de gemeente Grolloo-Schoonloo is uitgeschreven in het eigen beleidsplan voor de periode 2017 – 2020 (zie bijlage 1).
Het Beleidsplan 2017-2020 van de Protestantse Kerk Nederland kunt u inzien onder bijlage 2.

Beloningsbeleid

De beloning van de voorganger (pastoraal medewerker) in loondienst is geregeld in de 'Arbeidsvoorwaardenregeling Protestantse Kerk in Nederland' (zie bijlage 3).
De leden van de kerkenraad zijn allen vrijwilliger en ontvangen voor hun werkzaamheden geen vergoeding. Daadwerkelijk gemaakte kosten worden vergoed.

Doelstelling Protestantse Gemeente Grolloo-Schoonloo

Dorpskerk: een betrokken en open geloofsgemeenschap
De kerk van Grolloo is vooral een dorpskerk. Wij vinden het belangrijk dat iedereen zelf tot zijn of haar eigen geloofskeuze mag komen. Centraal staat het samen vieren en beleven van ons geloof. Natuurlijk is er ook de zorg voor elkaar en voor de wereld. Een ieder is van harte welkom en kan een eigen inbreng hebben. Juist in de vele ontmoetingen groeien wij als mens en als medemens.

Jaarverslag activiteiten 2019

In het bijgevoegde verslag zijn de activiteiten van de Protestantse Gemeente Grolloo-Schoonloo beschreven (zie bijlage 4).

Financiële verantwoording

De financiële jaarverslagen (Kerkrentmeesters en Diakenen) van 2018 en 2019 alsmede de begroting voor 2019 zijn weergegeven in één document dat u kunt inzien in bijlage 5.

Overzicht bijbehorende documenten:

  1. Beleidsplan 2017-2020 Protestantse Gemeente Grolloo-Schoonloo
  2. Beleidsplan 2017-2020 van de Protestantse Kerk Nederland
  3. Arbeidsvoorwaardenregeling Protestantse Kerk in Nederland
  4. Jaarverslag activiteiten 2019
  5. Financiële Jaarverslagen Kerkrentmeesters en Diakenen 2018 en 2019 en Begroting 2020 van de Protestantse Kerk Grolloo-Schoonloo